14.2.2017

Vapaa liikkuvuus?

Vapaa Liikkuvuus on vuodesta 2006 toiminut siirtolaisaktiivien verkosto. Joukossamme on suomalaisia ja siirtolaistaustaisia opiskelijoita, sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä, tutkijoita, rakennusalan ammattilaisia, kulttuuri-ihmisiä ja taiteilijoita. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia. Verkosto toiminta tapahtuu erilaisissa toimintaryhmissä. Verkoston toimintaa tukee Vapaa Liikkuvuus ry.

Kannatamme yleistä liikkumisen vapautta, ja ihmisten perusoikeuksien toteutumista statuksesta ja taustasta riippumatta. Lue lisää manifestistamme Free Movement For All.

Tuemme toiminnallamme Helsingissä ja Tampereella siirtolaisten kamppailuja oikeuksiensa puolesta. Teemme yhteistyötä lukuisten suomalaisten ihmisoikeus-, pakolais- ja maahanmuuttajajärjestöjen kanssa. Tuotamme ja jaamme tietoa liikkumisen kontrolleista, niiden seurauksista sekä taisteluista niitä vastaan Suomessa ja maailmalla. Annamme Helsingissä ja Tampereella neuvontaa siirtolaisille ja heidän tukijoilleen oleskelulupiin ja perusoikeuksien toteutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Järjestämme säännöllisesti avointa Coffee Without Borderskahvilaa, jossa siirtolaisten oikeuksista ja liikkumisen vapaudesta kiinnostuneet ihmiset voivat tavata toisiaan. Vuosien varrella olemme myös olleet mukana järjestämässä vastarintaa karkotuksia vastaan, kampanjoimassa turvapaikanhakijoiden oleskeluoikeuden puolesta ja puolustamassa romanisiirtolaisten oikeutta majoittua Helsingissä.