Maksutonta neuvontaa ulkomaalaisille maanantaisin

Etkö tiedä, kuinka työlupaa haetaan Suomesta käsin?
Oletko saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja pelkäät käännytystä?
Oletko epävarma siitä, kuinka haet opiskelijan jatkolupaa?
Haluatko tietää, miten perheside on määritelty Suomen ulkomaalaislaissa?
Tuntuuko, ettet osaa täyttää maahanmuuttoviraston lomakkeita?

Vapaa liikkuvuus -verkosto antaa neuvontaa ulkomaalaisasioissa joka maanantai klo 18–20 osoitteessa Päijänteentie 35, Vallila, Helsinki. Tarvittaessa vastaanottoa voidaan pidentää. Voit joko tulla suoraan paikalle tai olla etukäteen yhteydessä puhelimitse numeroon 040 241 0662 arkipäivisin klo 8–12.

Tehokkaimman neuvonnan saat, mikäli tuot tapaukseesi liittyvät asiakirjat mukanasi. Mikäli et pääse paikalle maanantaisin, ota yhteys puhelimitse ajan varaamiseksi.

Neuvonnan tehtävänä on antaa ilmaista, luotettavaa ja virheetöntä tietoa ulkomaalaisten kohteluun liittyvistä käytännöistä ja ulkomaalaislaista. Tarkoituksena on erityisesti neuvoa ulkomaalaisia oleskelulupien hakemiseen liittyvissä asioissa ja siten ehkäistä paperittomuutta.

Tarvittaessa konsultoimme lakimiestä ja ohjaamme oikeudellisen avun piiriin.

Neuvonta annetaan siirtolaisaktivistien vapaaehtoistyönä eikä sillä ole sidoksia maahanmuuttohallintoon tai muihin viranomaisiin. Myös ulkomaalaisten ystävät, omaiset ja tukijat voivat tulla kysymään ja keskustelemaan maahanmuuttoon liittyvistä asioita. Emme välitä asuntoja emmekä työpaikkoja, mutta neuvomme niiden etsinnässä.

Ulkomaalaisten kanssa pääasiallinen asiointikieli on suomen lisäksi englanti. Mikäli saamme etukäteen tiedon tulkkaustarpeesta, pyrimme järjestämään neuvontavastaanotolle luotettavan tulkin omasta ryhmästämme. Emme käytä ammattitulkkeja, vaan tulkattavat kielet sisältyvät vapaaehtoistemme osaamiseen. Voit tuoda myös mukanasi oman tulkkisi.

Kaikki vastaanotolla käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Emme jaa mitään tietoja keskusteluista ulkopuolisille, ellei siitä erikseen sovita.