14.2.2017

Neuvonta

Vapaa liikkuvuus antaa neuvontaa ulkomaalaisille ja heidän tukijoilleen. Neuvonnassa keskustellaan usein esimerkiksi turvapaikkaprosessista ja karkotusuhkasta sekä työ-, opiskelu- ja perhelupien hakemisesta. Maksutonta neuvontaa antavat maahanmuuttohallintoa tuntevat aktivistit.

Jos haluat keskustella oman tilanteesi yksityiskohdista, kannattaa ottaa mukaan tapaukseesi liittyvät asiakirjat. Kaikki vastaanotolla käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, emme jaa mitään tietoja keskusteluista ulkopuolisille. Neuvontaa annetaan ensisijaisesti suomeksi ja englanniksi. Mikäli haluat asioida muulla kielellä, pyydä mukaasi tulkki tai ole meihin yhteydessä etukäteen.

Helsinki

Koronaepidemian aikana Vapaa Liikkuvuus antaa neuvontaa puhelimitse. Jos sinulla on kysymyksiä oleskeluluvista, turvapaikasta tai siirtolaisten oikeuksista Suomessa, ole yhteydessä sähköpostilla (vapaaliikkuvuus(a)gmail.com), Facebook-viestillä, tai 040 241 0662 ja varaa aika. Kerro, jos tarvitset tulkkia. Me soitamme takaisin keskiviikkona viiden ja kahdeksan välillä.

Tampere

Tampereen neuvontaryhmän tavoittaa Facebookista nimellä Vapaa Liikkuvuus Tampere. Voit myös olla meihin yhteydessä sähköpostitse counselingtampere (at ) riseup.net tai puhelimitse +358 (0) 402410662 . Tampereen neuvontaryhmän kanssa voi sopia myös kasvokkaisia tapaamisia.