14.2.2017

Neuvonta

Vapaa liikkuvuus antaa neuvontaa ulkomaalaisille ja heidän tukijoilleen. Neuvonnassa keskustellaan usein esimerkiksi turvapaikkaprosessista ja karkotusuhkasta sekä työ-, opiskelu- ja perhelupien hakemisesta. Maksutonta neuvontaa antavat maahanmuuttohallintoa tuntevat aktivistit.

Jos haluat keskustella oman tilanteesi yksityiskohdista, kannattaa ottaa mukaan tapaukseesi liittyvät asiakirjat. Kaikki vastaanotolla käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, emme jaa mitään tietoja keskusteluista ulkopuolisille. Neuvontaa annetaan ensisijaisesti suomeksi ja englanniksi. Mikäli haluat asioida muulla kielellä, pyydä mukaasi tulkki tai ole meihin yhteydessä etukäteen.

Helsinki

Helsingin Vapaa Liikkuvuuden neuvonta on saatavilla ennakkovarauksella (kerran viikossa osoitteessa Pengerkatu 6). Voit olla yhteydessä meihin sähköpostilla (vapaaliikkuvuus(a)gmail.com) tai Facebook-viestien kautta.

Tampere

Tampereen neuvontaryhmän tavoittaa Facebookista nimellä Vapaa Liikkuvuus Tampere. Voit myös olla meihin yhteydessä sähköpostitse counselingtampere (at ) riseup.net. Tampereen neuvontaryhmän kanssa voi sopia myös kasvokkaisia tapaamisia.