03.3.2015

Signal-lehden julkaisujuhlat to 19.3. klo 16–19.30 Caisassa

3.3.2015

Tervetuloa Signal-lehden julkaisujuhlaan ja 9-Gatherings -hankkeen päätöstilaisuuteen torstaina 19.3.2015 klo 16.00–19.30 Kulttuurikeskus Caisan Salissa (Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki, 1.kerros)! Signal – Kirjoituksia liikkumisen vapaudesta on uusi Vapaa liikkuvuus -verkoston julkaisema monikielinen aikakauslehti. Lehden julkistamisen lisäksi tilaisuudessa kuullaan lyhyitä esittelyitä 9 Gatherings -hankkeen aikana toteutetuista osaprojekteista, sekä sen aikana syntyneistä uusista ideoista ja kokemuksista. Hankkeeseen osallistuneet turvapaikanhakijat esittävät töitään ja kertovat työskentelystään.

Signal-lehdessä siirtolaisuudesta kirjoittavat aktivistit, tutkijat, taiteilijat ja muut siirtolaisuuden eri tavoin koskettamat ihmiset.  Suomalaista ja eurooppalaista maahanmuuttopolitiikkaa, siirtolaisten oikeuksista käytyjä kamppailuja sekä kokemuksia liikkumisesta ja rajoista käsitellään asiatekstin, runouden ja kuvien muodossa.

Ohjelma

16.00 9 Gatherings -hankkeen tulosten esittelyä. Projektikoordinaattori Markus Himanen
16.15 Signal-lehden esittely. Toimituskunnan jäsen, Aino Korvensyrjä
16.40 Paperittomien majatalo: hankkeen esittely. Arkkitehti, tutkija Katja Maununaho & työryhmä
17.00 Turvapaikkapolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä. Siirtolaisuusaktivisti Katja Tuominen, Vapaa liikkuvuus -verkosto
17.20 Kuvataiteilija Muhaned Durubi kertoo työstään
17.30 Kiila ry:n turvapaikkataiteilijaprojektin esittely. Runoilija Kalle Niinikangas ja kuvataiteilija JP Kaljonen
18.00 Spoken word -ohjelma. Kiilan turvapaikkataiteilijaprojektin osallistujat
18.30–19.30 Illanvietto

Tilaisuuden juontaa toimittaja Artur Kopani.

Tilaisuus on englanninkielinen. Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa klo 18 alkaen. Signal –lehteä on saatavilla.

Vapaa liikkuvuus -verkoston sekä Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiila ry:n 9 Gatherings -hanke (16.12.2013–31.3.2015) on kehittänyt uusia tapoja toimia siirtolaisten oikeuksien parantamiseksi yhdessä prekaarien siirtolaisryhmien ja eri alojen taiteilijoiden kanssa. Hankkeen päärahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Markus Himanen
Projektikoordinaattori, Vapaa liikkuvuus -verkosto / 9 Gatherings
[email protected]

Johanna Raekallio
9 Gatherings -hanke, taiteellinen koordinaattori
[email protected].