24.9.2014

Gathering for Migrants’ Rights IV

24.9.2014 

Tervetuloa keskustelemaan siirtolaisten oikeuksista lauantaina 27.9.2014 klo 13–18 Luckaniin (Simonkatu 8)!

Tilaisuudessa Vapaa liikkuvuus -verkosto kertoo ensin toiminnastaan. Ohjelmassa on myös lyhyt esittely työntekijän oleskeluluvan hakemisesta. Haluamme sen jälkeen miettiä yhdessä, miten siirtolaisten ja pakolaisten oikeuksia tulisi parantaa.

Siirtolaiset törmäävät Suomessa jatkuvasti erilaisiin ongelmiin lupabyrokratian takia tai työn ja toimeentulon suhteen. Kutsu on tarkoitettu kaikille, jotka ovat itse kohdanneet näitä ongelmia, tai joita ne muuten koskettavat.

Tilapäisen luvan saaneilta turvapaikanhakijoilta halutaan viedä oikeus pysyvään oleskeluoikeuteen. Pakolaisten perheenyhdistämisestä on tehty lähes mahdotonta. Suomi palauttaa Dublin-asetukseen vedoten turvapaikanhakijoita EU-maihin, joissa ei ole toimivaa turvapaikkajärjestelmää.

Monien ulkomaalaisten on vaikea virallistaa asemaansa byrokraattisen säännösten takia vaikka heillä olisikin töitä. Joidenkin siirtolaisten tai pakolaisten on mahdotonta löytää töitä tai työstä saatava tulo ei riitä elämiseen. Asunnon saaminen on monille hyvin vaikeaa.

Kaikki, jotka haluavat vaikuttaa siirtolaisten oikeuksien puolesta, ovat lämpimästi tervetulleita. Uskomme, että jakamalla kokemuksia ja toimimalla yhdessä voimme muuttaa epäoikeudenmukaista ulkomaalaispolitiikkaa.

Lisätietoa

[email protected]

http://refugeerights.fi/

https://www.facebook.com/vapaaliikkuvuus

Tilaisuuden järjestää Vapaa liikkuvuus -verkosto. Tapaaminen on jatkoa turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisuusaktivistien yhteiselle Refugee Rights -kampanjalle ja osa uusia toimintatapoja siirtolaisten oikeuksien parantamiseksi kehittävää 9 Gatherings -hanketta. Luckan on suomenruotsalainen tiedotus- ja kulttuurikeskus.

Tilaisuudessa puhutaan englantia, ja lisäksi tulkkausta on mahdollista saada persiaksi, ranskaksi, venäjäksi ja suomeksi sekä mahdollisesti myös muilla kielillä. Tila on esteetön..