28.8.2014

Gathering for Migrants’ Rights III

28.8.2014

Tervetuloa keskustelemaan siirtolaisten oikeuksista lauantaina 13.9.2014 klo 13–18 Luckaniin (Simonkatu 8)!

Tilaisuudessa Vapaa liikkuvuus -verkosto kertoo ensin toiminnastaan. Haluamme sen jälkeen miettiä yhdessä, miten siirtolaisten ja pakolaisten oikeuksia tulisi parantaa. Kuinka voisimme toimia tämän tavoitteen eteen?

Siirtolaiset törmäävät Suomessa jatkuvasti erilaisiin ongelmiin lupabyrokratian takia tai työn ja toimeentulon suhteen. Kutsu on tarkoitettu kaikille, jotka ovat itse kohdanneet näitä ongelmia, tai joita ne muuten koskettavat.

Tilapäisen luvan saaneilta turvapaikanhakijoilta halutaan viedä oikeus pysyvään oleskeluoikeuteen. Pakolaisten perheenyhdistämisestä on tehty lähes mahdotonta. Suomi palauttaa Dublin-asetukseen vedoten turvapaikanhakijoita EU-maihin, joissa ei ole toimivaa turvapaikkajärjestelmää.

Monien ulkomaalaisten on vaikea virallistaa asemaansa byrokraattisen säännösten takia vaikka heillä olisikin töitä. Joidenkin siirtolaisten tai pakolaisten on mahdotonta löytää töitä tai työstä saatava tulo ei riitä elämiseen. Asunnon saaminen on monille hyvin vaikeaa.

Kaikki, jotka haluavat vaikuttaa siirtolaisten oikeuksien puolesta, ovat lämpimästi tervetulleita. Uskomme, että jakamalla kokemuksia ja toimimalla yhdessä voimme muuttaa epäoikeudenmukaista ulkomaalaispolitiikkaa.

Lisätietoa

http://refugeerights.fi/

Home_en


https://www.facebook.com/vapaaliikkuvuus

Tilaisuuden järjestää Vapaa liikkuvuus -verkosto. Tapaaminen on jatkoa turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisuusaktivistien yhteiselle Refugee Rights -kampanjalle ja osa uusia toimintatapoja siirtolaisten oikeuksien parantamiseksi kehittävää 9 Gatherings -hanketta. Luckan on suomenruotsalainen tiedotus- ja kulttuurikeskus.

Tilaisuudessa puhutaan englantia, ja lisäksi tulkkausta on mahdollista saada suomeksi ja mahdollisimman monille muille kielille. Tila on esteetön.

Seuraava Gatherings järjestetään 27.9.2014 klo 13–18 Luckanilla.

 .