20.8.2014

Romanisiirtolaisaiheista ohjelmaa Taiteiden yössä

 20.8.2014

Torstaina 21.8. päivällä klo 12–15 Kansalaistorilla Roskapaviljongissa työpajoja ja elävä romanikirjasto sekä illalla klo 18–21 Cafe Kino Engelin sisäpihalla ohjelmaa lapsille sekä mm. leffoja ja musaa.
hepat
Niksejä kaupunki- ja festivaalikulttuuriin -projekti kutsuu istahtamaan Roskalavapaviljongille levitetyille matoille ja kuulemaan romanien Elävän kirjaston tarinoita 21.8.2014 klo 12–15. Samalla artesaanityöpajoissa valmistetaan paperinukketekniikalla Riimi-ukkoja ja Riimi-akkoja sekä romaninkielisiä onnenkoruja.

Osana 9 Gatherings -hanketta toteutettavassa Niksejä kaupunki- ja festivaalikulttuuriin -projektissa kadulla kerjääville romanisiirtolaisille ideoidaan vaihtoehtoisia työn ja toimeentulon tapoja. 

Taiteiden yö: Teatteria, tarinoita, toiveita

Illalla Teatteria, tarinoita, toiveita -tapahtumassa Itä-Euroopan romanimuusikot, nukketeatteritaiteilijat ja lapset kohtaavat Café Engelissä Taiteiden yönä 21.8.2014 klo 18–21. Tule kuuntelemaan romanimusiikkia ja nauttimaan lasten tekemistä varjoteatteritarinoista (videoesitykset klo 20–21). Lapsille avoin taidetyöpaja klo 18–19.30.

Myyntinäyttelyssä romanien ja taitelijoiden yhdessä kierrätysmateriaaleista valmistamia paperinukkeja ja koruja. Esineiden tuotto menee lyhentämättömänä romaneille.

Näe ja koe performansseja, pop up -esityksiä ja yllätyksiä! Nukketeatterikeskus Poijun taiteilijat esiintyvät!

Juontajana yhteisö- ja nukketeatteritaitelija Elviira Davidow.

Elämyksiä ja kohtaamisen kauneutta tarjoavat Helsingin romanisiirtolaiset, Päiväkeskus Hirundo (HDL), Suomen Unima ry, Yhteiset Lapsemme ry, Amnesty International – Suomen osasto ry ja Vapaa liikkuvuus -verkosto / 9 Gatherings.

Tervetuloa osallistumaan!

Lisätiedot
Johanna Raekallio
9 Gatherings -hanke, taiteellinen koordinaattori
jraeka(at)gmail.com.