02.2.2014

Vapaa liikkuvuus -verkoston varainkeruutilaisuus: dokumenttielokuva Häätanssin näytös Kino Engelissä

Tule tukemaan ihmisten vapaata liikkuvuutta ja siirtolaisten oikeuksia elokuvateatteri Kino Engeliin lauantaina 15.2.2014 klo 13 (Sofiankatu 4, Helsinki). Näytöksen tuotto menee suoraan Oikeudet ilman rajoja ry:lle, joka on Vapaa liikkuvuus -verkoston toimintaa tukeva yhdistys. Tilaisuudessa kerätään rahaa vähävaraisten siirtolaisten oleskelulupamaksuihin sekä muihin välttämättömiin kuluihin kuten ruoka- ja lääkekustannuksiin.

Oleskelulupien hakeminen on kallista. Esimerkiksi työluvan jättäminen maksaa 540 euroa. Kuitenkin oleskeluluvan hakeminen saattaa olla tosiasiallisen suojelun antaja tilanteessa, jossa Suomi ei ole anomuksesta huolimatta myöntänyt esimerkiksi turvapaikkaa ulkomaalaiselle. Olemme tukeneet työllämme kymmeniä siirtolaisia oleskelulupamaksuissaan. Näytöksen aluksi verkoston aktiivit puhuvat toiminnastaan paperittomien hyväksi.

Ohjaaja Mohamed El Aboudin Häätanssi kertoo naisesta, jolta on kielletty virallinen henkilöllisyys. Ilman henkilöllisyystodistusta hänellä ei ole muuta mahdollisuutta kuin ansaita seksityöllä ja perinteisenä häätanssijana. Elokuva on kertomus jatkuvasta selviytymiskamppailusta.

Häätanssi on saanut lukuisia tunnustuksia. Se on muun muassa äskettäin voittanut ihmisoikeussarjan pääpalkinnon Kosovossa pidetyillä DokuFest-elokuvajuhlilla sekä useita arvostettuja palkintoja Locarnon elokuvajuhlilla Sveitsissä, Festival National du Film -festivaalilla
Marokossa, Tampereen elokuvajuhlilla, Martil Film Festivalilla Marokossa ja Primed -festivaalilla Ranskassa.

Katso elokuvan traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=PLnw5Jj7Kto

Liput maksavat 12 euroa. Maksupäätettä ei ole – ota käteistä mukaan! Lippuja voi varata etukäteen sähköpostitse ([email protected]). Varatut liput tulee lunastaa 30 min ennen näytöstä.

Kiitämme yhteistyöstä: Cinema Mondo, Kino Engel -elokuvateatteri & dokumenttituotantoyhtiö Illume.

Tervetuloa!

Voit myös tukea toimintaamme lahjoituksella!

Oikeudet ilman rajoja ry auttaa heikkoon asemaan joutuneita siirtolaisia kuten turvapaikanhakijoita, paperittomia ja romanisiirtolaisia. Käytämme lahjoitusvarat joko suoraan tukeen kuten terveydenhoitokuluihin ja ruoka-avustuksiin tai kampanjointiin siirtolaisten oikeuksien puolesta.

Toimimme vapaaehtoisvoimin. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksuin ja lahjoituksin. Pienikin lahjoitus on tarpeen. Lahjoitukset teet helpoiten tilisiirrolla yhdistyksen tilille. Käytäthän viitenumeroa.

* Tilinumero: Aktia FI03 4055 0010 7993 16
* Viitenumero: 33019
* Jos haluat kohdistaa lahjoituksesi vain romanityöhön, käytä viitenumeroa: 33022

Rahankeräyslupa on voimassa 29.1.2013-30.11.2014 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan on myöntänyt poliisihallitus. Luvan numero: 2020/2012/4282..