16.3.2013

Gathering for Migrants’ Rights

6.3.2013

No Deportations -ryhmä ja Vapaa liikkuvuus -verkosto kutsuvat sinut viettämään iltapäivää ja keskustelemaan kanssamme lauantaina 16.3.2013 klo 14 – 20 Kuvataideakatemian tiloihin (Sörnäisten Rantatie 27 B). Haluamme tarjota tilaisuuden turvapaikanhakijoille ja siirtolaisten oikeuksista kiinnostuneille helsinkiläisille tavata toisiaan. Uskomme, että kokemusten jakamisella ja yhteisellä toiminnalla on mahdollista muuttaa epäoikeudenmukaista ulkomaalaispolitiikkaa.

Suomalaisen turvapaikkapolitiikan ongelmat ovat nousseet viime aikoina julkisuuteen. Suomi käännyttää väkivaltaisuuksia paenneita takaisin sotaa käyviin maihin. Pakolaisten perheenyhdistämisestä on tehty monissa tapauksissa lähes mahdotonta byrokraattisilla säännöksillä. Suomi palauttaa Dublin-asetukseen vedoten turvapaikanhakijoita EU-maihin, joissa ei ole toimivaa turvapaikkajärjestelmää.

Ohjelma:

Klo 14 Järjestöjen puheenvuoroja
Klo 15 Ruokatarjoilu
Klo 16 Keskustelua turvapaikkapolitiikan ongelmista
Klo 18 Musiikkia
Klo 20 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden aikana on klo 15 – 18 mahdollisuus saada neuvontaa turvapaikka- ja lupa-asioissa. Tilaisuudessa on mahdollista saada tulkkausta espanjaksi, persiaksi, ranskaksi ja venäjäksi. Tila on esteetön.

Tervetuloa!

No Deportations -ryhmä perustettiin alkuvuodesta 2013. Ryhmä haluaa kamppailla yhdessä siirtolaisten kanssa paremman turvapaikkapolitiikan puolesta ja käännytyksiä vastaan.

Vapaa liikkuvuus -verkosto on työskennellyt siirtolaisten oikeuksien puolesta vuodesta 2006 lähtien. Verkosto antaa ilmaista lupa-asioihin liittyvää neuvontaa. Viime syksynä verkosto oli mukana tukemassa Helsingissä nälkälakossa olleita afgaaneja..