25.10.2012

Kutsu karkotusten vastaiseen juoksutapahtumaan 28.10.2012

25.10.2012

Kolme afganistanilaista aloitti nälkälakon Helsingissä 10. syyskuuta 2012. He vastustavat saamaansa karkotuspäätöstä Afganistaniin, jossa heidän henkensä on uhattuna. Kaksi miehistä on tätä kutsua kirjoitettaessa kuudetta viikkoa nälkälakossa eduskuntatalon edessä, ja heidän tilansa heikkenee jatkuvasti.

Noin viiden kilometrin pituisella juoksumielenilmauksella kritisoimme Suomen liian tiukkaa turvapaikkapolitiikkaa. Paheksumme sitä, että Suomi määrittelee usein turvapaikanhakijoiden lähtöalueet turvallisiksi, vaikka esimerkiksi Afganistanissa ihmiset joutuvat pakenemaan sekä maan sisäisiä uhkia että ulkomaalaisjohtoisten ISAF-joukkojen – joissa Suomikin on mukana – iskuja. Vaadimme maahanmuuttoviranomaisia myöntämään nälkälakkoilijoille turvapaikan!

Kokoontuminen sunnuntaina 28.10. klo 14 kansalaistorilla Musiikkitalon (Mannerheimintie 13, Helsinki) ja Kiasman välissä. Juoksuun lähdetään klo 14:30. Maalissa, joka on niin ikään kansalaistorilla, on klo 15 alkaen mehutarjoilu ja puheita.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: turvapaikkakaikille(at)riseup.net. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta toivottavaa, sillä osallistujien määrä olisi hyvä tietää etukäteen.

Lisätietoja afganistanilaisten nälkälakkoilijoiden tilanteesta www.vapaaliikkuvuus.net

Jos haluat osallistua järjestelyyn tai muuten tukea tapahtumaa, kirjoita osoitteeseen turvapaikkakaikille(at)riseup.net

 .