26.1.2012

Mielenosoitus: Turvapaikka vainotulle paperittomalle!

26.1.2012

Vetoamme maahanmuuttovirastoon: pakistanilainen ”Mariam” tarvitsee turvapaikan Suomesta! Vapaa liikkuvuus -verkosto järjestää mielenilmauksen aiheesta tiistaina 31.1.12 klo 12.15 Kolmen Sepän Patsaalla, Helsingissä.

Mariam on uskontonsa vuoksi Pakistanissa vainotuksi joutunut kristitty. Keski-ikäistä naista uhkaa kotimaassaan kuolema. Mariamin vainoajat Pakistanissa ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä yksityishenkilöitä, minkä vuoksi vakavalta uskonnolliselta vainolta suojautuminen on Mariamille siellä mahdotonta.

Useita kuukausia kestäneen pakenemisen ja piiloutumisyritysten jälkeen Mariam joutui poistumaan maasta, koska ei saanut suojelua kotimaansa viranomaisilta. Vuonna 2007 hän saapui Suomeen, mutta maahanmuuttovirasto on väärin perustein hylännyt hänen turvapaikka-anomuksensa.

Mariam elää nyt Suomessa paperittomana eli ilman oleskelulupaa. Hän vetoaa maan alta tukijoidensa välityksellä suomalaisiin viranomaisiin ja anoo mahdollisuutta uuteen käsittelyyn. Mariamin pyyntö on yksinkertainen: hän haluaa jättää uuden turvapaikkahakemuksen turvallisissa olosuhteissa.

Tule mukaan osoittamaan tukesi Mariamille! Tukesi on tärkeää!.