30.9.2010

Tiedote: Sosiaalikeskus Sataman väki on tyytyväinen nuorisolautakunnan päätökseen jatkaa vuokrasopimusta

30.9.2010

”Olemme iloisia, että kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja hänen romanityöryhmänsä painostuksesta huolimatta Sataman toiminta voi jatkua”, toteaa Jehki Härkönen Vapaa katto ry:stä. ”Toivomme, että poliitikot torppaavat jatkossakin virkamiesten rasistiset ja epädemokraattiset toimet.”

”Kaupungin tulee erottaa alusta alkaen romanivastaisia kantoja esittänyt Sosiaaliviraston erityisasiantuntija Järmo Räihä romanityöryhmän puheenjohtajan tehtävistä” sanoo Markus Himanen Vapaa liikkuvuus -verkostosta. ”Kaupungin pitää perustaa positiivisia ja kestäviä ratkaisuja romanisiirtolaisten tilanteeseen etsivä työryhmä, jonka tavoitteena on taata romaneille heidän perusoikeuksiaan kunnioittavat asuinolot Helsingissä.”

Nuorisolautakunta päätti kokouksessaan torstaina 30.9. jatkaa vuokrasopimustaan Vapaa katto ry:n kanssa..