01.9.2010

Tiedote: Mielenosoitus 2.9. klo 16: Satama pysyy!

1.9.2010

Nuorisolautakunta päättää torstaina 2.9. klo 17.00 sosiaalikeskus Sataman tulevaisuudesta. Sosiaalikeskuksen väki järjestää Nuorisoasiankeskuksen (Sörnäistenkatu 1 A) edessä karnevaalihenkisen mielenosoituksen Sataman säilyttämisen puolesta klo 16 alkaen.

”Toivottavasti nuorisolautakunta torjuu Pajusen sanelupolitiikan,” toteaa Illusia Girs Vapaa katto ry:stä, ”Helsingissä on säilyttävä omaehtoinen ja vapaa tila vaihtoehtoiselle kulttuurille.”

”Euroopan syrjityimmän vähemmistön tukemista ei tule käyttää syynä sosiaalikeskuksen monimuotoisen toiminnan hävittämiseen,” vaatii Eetu Viren Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Sosiaalikeskus Satama on aktivistien ja nuorten kaupunkilaisten kollektiivi, joka järjestää omaehtoista toimintaa Kyläsaarenkadun kiinteistössä. Talo ja sen piha-alue on vuokrattu Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskukselta.

Helsingin kaupungin nuorisolautakunta päättää Sataman vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Häädön syynä on romanien leiri sosiaalikeskuksen pihalla. Aloite häätöön on tullut kaupunginjohtaja Jussi Pajuselta ja hänen nimittämältään ”kerjäläisongelmaa” käsittelevältä virkamiestyöryhmältä..