15.8.2010

Konsertti sosiaalikeskus Sataman ja romanileirin tueksi 25.8.2010

15.8.2010

Sosiaalikeskus Satama järjestää tukikonsertin talon toiminnan jatkamisen puolesta keskiviikkona 25.8. klo 18-24 (osoite Kyläsaarenkatu 11). Tukikonsertissa esiintyvät Liljan loisto (solisteina Yona & Puppa J), Pelimannet, Mirjami Schwart, Anette Åkerlund & Amaro sekä Wonderlust Dj:t. Tule tukemaan Sosiaalikeskus Sataman toimintaa ja vastustamaan sen häätöä! SATAMA PYSYY!

Illan ohjelmisto

* Liljan loisto tarjoilee karjalaishenkistä reggaehumppaa, solisteina  Yona&Puppa J
http://www.myspace.com/liljanloisto

* Wonderlust Dj kaksikko balkanilaisin tunnelmin
http://www.myspace.com/djswonderlust

* Mirjami Schwartz laulaa kansainvälisellä romanikielellä
http://www.youtube.com/watch?v=ohAAkpFNRgE

* Pelimannet soittavat suomalaista romanimusiikkia

* Anette Åkerlund & Amaro esittää mustalaismusiikkia flamencon ja arkaaisen suomalaismusiikin vaikuttein. http://www.myspace.com/aragypsysong

Illan aikana kuullaan puheenvuoroja nuorisolautakunnan jäseniltä Emma Karilta ja Riku Aholalta.

Lämpimästi tervetuloa paikalle!

Mistä on kyse?

Sosiaalikeskus Satama on aktivistien ja nuorten kaupunkilaisten kollektiivi, joka järjestää omaehtoista toimintaa Kyläsaarenkadun kiinteistössä. Talo ja sen piha-alue on vuokrattu Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskukselta.

Taloa käyttävät harjoitustilanaan teatteriryhmät, siellä kokoontuvat harrastus- ja aktivistiryhmät, talossa järjestetään konsertteja ja tapahtumia, korjataan maksutta pyöriä ja pidetään kansankeittiötä.

Vapaa liikkuvuus -verkosto on yhdessä sosiaalikeskuksen kanssa tarjonnut romanisiirtolaisille majoitusmahdollisuuden sosiaalikeskuksen pihalla. Toiminnan tarkoituksena on taata Euroopan syrjityimmän vähemmistön jäsenille inhimilliset majoitusolot.

Helsingin kaupungin nuorisolautakunta päättää Sataman vuokrasopimuksen purkamisesta 2.9. Häädön syynä on romanien leiri sosiaalikeskuksen pihalla. Aloite häätöön on tullut kaupunginjohtaja Jussi Pajuselta ja hänen nimittämältään ”kerjäläisongelmaa” käsittelevältä virkamiestyöryhmältä.

Häätöuhkauksessa vedotaan paloturvallisuuteen ja jäteongelmiin, vaikka ongelmat on jo ratkaistu asianomaisten viranomaisten kanssa. Myös yhteistyö nuorisoasiainkeskuksen kanssa on sujunut hyvin eikä se ole aikaisemmin vaatinut romaneiden leiriytymisen lopettamista...