19.7.2010

Calais-info Satamassa tiistaina 20.7

19.7.2010

Lyhytelokuvat “The Hardest Winter of Calais” ja “Passangers” sekä keskustelua kahden paikallisen aktivistin kanssa paperittomien siirtolaisten tilanteesta Euroopassa ja siirtolaiskontrollin vastaisen taistelun muodoista tiistaina 20.7. 2010 klo 19.00 Sosiaalikeskus Satamassa.

Luoteis-Ranskassa sijaitseva Calaisin kaupungista on muodostunut tukikohta Kanaalin ylitystä Manner-Euroopasta Isoon-Britanniaan yrittäville siirtolaisille. Viime kesänä kaupungin pormestari ilmoitti haluavansa tehdä alueesta ’siirtolaisvapaan’. Siirtolaiset ovat systemaattisen poliisiväkivallan kohteita, ja elävät jatkuvassa pahoinpitelyjen, pidätysten ja karkotuksen pelossa. Ranskan lainsäädäntö – jonka mukaan paperittomien auttamisesta voi saada pitkän vankilatuomion – ja jatkuva poliisin ahdistelu sekä leirien tuhoaminen on tehnyt poliittisesta ja humanitaarisesta työstä erittäin vaikeata, jättäen siirtolaiset usein ilman ruokaa, majoitusta, lakitukea tai mahdollisuutta saada ääntään kuuluviin. No Border -verkosto on jatkuvasti paikalla rakentaen yhteisiä vastarinnan muotoja.

http://www.calaismigrantsolidarity.wordpress.com

Osoite: kyläsaarenkatu 1. Satama sijaitsee n. 500 m kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta pohjoiseen Hermannin rantatien ja Agroksenkujan risteyksessä. Paikalle pääsee myös busseilla 56 ja 68..