17.4.2010

Tiedote: Vapaa liikkuvuus -verkosto tukee Kalasataman valtausta

17.4.2010

Vapaa liikkuvuus -verkosto antaa tukensa romanisiirtolaisten hyväksi tehdylle valtaukselle. ”Nykyisellään romaneilla ei ole turvallisia majoituspaikkoja kaupungissa, mikä aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä romaniperheille. Toimeentuloa etsivät ja kotimaidensa rasismia pakenevat romanit ovat täällä jäädäkseen.

”Kansalaisaktiivisuus romanien tilanteen takia tulee lisääntymään, koska Helsingin kaupunki ei tarjoa romaneille minkäänlaista tukea”, kommentoi Markus Himanen Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Euroopan perusoikeusviraston vuonna 2009 julkaiseman raportin mukaan romaneilla on kaikkialla Euroopassa vaikea saada asuntoa. Tämä heikentää romanilasten mahdollisuuksia koulunkäyntiin ja on perheiden kannalta  psyykkisesti ja sosiaalisesti raskasta.

Vapaa liikkuvuus -verkosto on yhteistyössä Sosiaalikeskus Sataman kanssa tarjonnut romaneille asuntovaunupaikkoja sosiaalikeskuksen pihalla. Pitkään jatkuneista keskusteluista huolimatta kaupunki ei ole vieläkään järjestänyt Sosiaalikeskus Sataman pihalle majoittuneille romaneille edes saniteettitiloja..