17.7.2008

Sadat kaupunkilaiset osallistuivat romani-iltaan

17.7.2008

Romanialaiset romani-brass -muusikot esiintyivät sosiaalikeskus Rajatilassa keskiviikkona 16.7.2008. Pari sataa kaupunkilaista osallistui tapahtumaan osoittaakseen tukeaan romaneille. Tapahtuman tuotto lahjoitetaan romaneille ja käytetään romanien tukemiseen mm. lääkkeiden ostoon. Musiikin lisäksi tarjolla oli myös perinteistä romanialaista ruokaa.

Joukko kovan luokan romanimuusikoita on esiintynyt Helsingin kaduilla kesällä 2008. He ovat kesäkuun lopusta asti asuneet sosiaalikeskus Rajatilan yhteydessä Rajasaaressa. Vaikka taitavat muusikot ovat tuoneet aivan uudenlaista svengiä Helsinkiin, viranomaiset ovat vain riivanneet heitä. Laillisesti maassa oleskelevia romaneita on pyritty eri keinoin poistamaan maasta ja poliisi on hajottanut heidän leirejään.

Romanien musisointia voi katsella myös täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=Vy0cA98HxDs.