26.6.2008

Tiedote: Liikuntavirasto uhkaa häätää romanit Rajasaaresta

26.6.2008

Vapaa liikkuvuus -verkosto on majoittanut 24.6. alkaen noin 20 Romanian romania Töölön Rajasaaressa Sosiaalikeskus Rajatilan yhteydessä olevassa lisärakennuksessa. Helsingin kaupungin liikuntavirasto on myöntänyt käyttöoikeuden lisärakennukseen.

Liikuntaviraston osastopäällikkö Turo Saarinen on kuitenkin ilmoittanut, etteivät romanit saa majoittua rakennuksessa ja vaatinut tilan tyhjentämistä. Liikuntavirasto on vedonnut siihen, ettei rakennus sovellu asumiskäyttöön. ”Soveltuvatko sitten siltojen alustat ja katuojat Liikuntaviraston mielestä paremmin romanien asumiskäyttöön”, kysyy Aleksi Lilleberg Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Vapaa liikkuvuus -verkosto on ollut yhteydessä Helsingin kaupungin johtoon asian selvittämiseksi. Vapaa liikkuvuus -verkosto vaatii, että mikäli Rajasaaren tila ei sovellu tarpeeksi hyvin asumiskäyttöön, Helsingin kaupunki järjestää paremmat majoitustilat romaneille.

Liikuntaviraston johtaja Anssi Rauramo (kok.) kävi aamupäivällä sosiaalikeskuksella ja totesi: ”jollei rakennusta tyhjennetä joudumme turvautumaan viranomaisten apuun”. Uhkailusta huolimatta Vapaa liikkuvuus -verkosto haluaa neuvotella tilanteesta Helsingin kaupungin kanssa..