22.4.2007

Sadat osoittivat mieltään B-lupia ja karkotuksia vastaan

22.4.2007

Helsingissä perjantaina 20.4.2007 kello 17.00 Kampin Narinkkatorilla kokoontuneessa Oikeutta B-lupalaisille -mielenosoituksessa vaadittiin kaikille B-luvan saaneille henkilöille välittömästi jatkuvia oleskelulupia sekä vastustettiin B-lupalaisten palauttamista väkivallan keskelle. Mielenosoitukseen osallistui noin 500 henkilöä.

Tilaisuudessa kuultiin Paavo Arhinmäen (vas), Anni Sinnemäen (vihr), näyttelijä-juontaja Jani Toivolan, afgaanien edustajien Navid Akhundzadehin sekä B-luvan saaneen Naser Hazaran, Irakilaisten pakolaisten kansainvälistä federaatiota edustaneen Omar Bahaaldinin ja Pohjois-Irakin kurdialueelta kotoisin olevan Yousef Azizin puheenvuorot. Helsingin keskustassa kiertäneen mielenosoituskulkueen jälkeen Narinkkatorilla esiintyivät Paleface ja Insane MSY.

“Monet B-luvan saaneet afgaanit ovat alaikäisiä. He asuvat vastaanottokeskuksissa ilman perhettään, vailla oikeutta koulutukseen ja perheenyhdistämiseen”, kertoi Navid Akhundzadeh Afgaanijärjestöstä.

On käsittämätöntä, että Suomi ei kansainvälisistä sitoumuksistaan huolimatta tarjoa tarvitseville suojelua vaan sen sijaan nöyryyttää ja kyykyttää ihmisiä tilapäisillä oleskeluluvilla, tilapäisellä elämällä”, totesi kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

B-lupalaisten ahdinko ja suomalaisen turvapaikkapolitiikan kriisi on synnyttänyt eri järjestöjen yhteisen B-lupakampanjan keväällä 2007. B-lupakampanjassa on mukana yli 20 järjestöä. Mielenosoituksen järjestivät ENAR-Finland, Hyyn Vihreät, Vapaa liikkuvuus, Vasemmistonuoret ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto osana Suomen sosiaalifoorumia.

Kuvia mielenosoituksesta:http://www.flickr.com/photos/vapaaliikkuvuus.