07.2.2019

Signal 3. numeron julkistamistilaisuus Tampereella 17.2.

Tervetuloa Vapaa liikkuvuus -verkoston Signal-lehden 3. numeron julkistamistilaisuuteen! Signal on monikielinen siirtolaisuutta ja siihen liittyvää aktivismia tiedon ja taiteen kautta käsittelevä lehti. Lehteä on jaossa tilaisuudessa ilmaiseksi. Englanninkieliset artikkelit löydät nyt myös nettisivuiltamme.

Aika: 17.2. klo 15.30-18.00

Paikka: Taidetila Pelto

Tilaisuus tuo yhteen siirtolaisia, aktivisteja ja muut aiheesta kiinnostuneet yhdistämällä runoutta, musiikkia, elokuvaa ja paneelikeskustelun pakkopalautuksista ja niiden vastaisesta työstä.  Perheet ja lapset tervetulleita! Tapahtumassa ei suvaita rasismia tai muuta syrjintää.

Ohjelmassa:

Aktivistit ja siirtolaiset lausuvat runoja arabiaksi, englanniksi ja suomeksi. Runot käsittelevät tunteita, muistoja ja muutoksia sekä epävarmuutta, joka syntyy hypystä tuntemattomaan. On runoissa ripaus orastavaa toivoakin.  

Paneelikeskustelu pakkopalautuksista ja niiden vastaisesta toiminnasta. Paneelissa pääsevät ääneen siirtolaiset ja aktivistit vuoden 2017 Rautatientorin kuukausia jatkuneesta mielenosoituksesta sekä 2018 kesällä Tampereella organisoidusta Free Behdad -kampanjasta. Paneelissa käsitellään kampanjoiden haasteita ja sitä, mitä oikein on saavutettu, pohditaan nykyistä kamppailua yhä kiihtyviä käännytyksiä vastaan sekä suunnataan katse tulevaisuuteen. Paneelin kieli on englanti, myös arabian kielinen tulkkaus pyritään järjestämään tarvittaessa.

Lyhytelokuva “My second home” ja keskustelua elokuvan tekijän Imran Adan kanssa  Elokuva käsittelee rasismia ja arkielämää Suomessa rodullistetun näkökulmasta, mutta tuo näkyviin myös arjen solidaarisuutta. Elokuvan kieli on englanti ja suomi.

Live-musiikkia Lähi-idän ja flamencon rytmeissä tarjoaa Sirocco Beat Duo.

Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa (kolehti menee kokeille, joten otathan mukaan käteistä).