09.10.2014

Mielenosoitus: Ei paperittomuudelle, ei lasten säilöönotolle!

Tule keskiviikkona 22.10. klo 11 Eduskuntatalolle – näytämme, että emme hyväksy ulkomaalaisten perusoikeuksien viemistä!

Eduskunta käsittelee lakiehdotuksia, jotka lisäisivät siirtolaisten paperittomuutta ja vakiinnuttaisivat lasten säilöönoton. Esitykset heikentäisivät toteutuessaan huomattavasti ulkomaalaisten ihmisoikeuksia Suomessa.

Kielteisen päätöksen saaneilta turvapaikanhakijoilta, joita Suomi ei kykene palauttamaan, viedään mahdollisuus tilapäiseen oleskelulupaan. Sotaa ja konflikteja pakenevat ihmiset menettäisivät oikeudet peruspalveluihin ja oleskelunsa virallistamiseen. Sisäministeri Räsänen heittäisi Irakista, Afganistanista ja Somaliasta paenneet turvapaikanhakijat kadulle, jos he eivät palaa takaisin ”vapaaehtoisesti”.

Lakimuutos ulkomaalaisten säilöönotosta vakiinnuttaa lasten säilöönoton ja lisää mahdollisuuksia rangaista ulkomaalaisia pelkän epäilyksen perusteella sekä säilöön otettaessa että säilöön otettuna.

Tue ulkomaalaisten oikeuksia tulemalla paikalla! Mielenilmauksen ovat kutsuneet koolle Vapaa liikkuvuus -verkosto ja Pakolaisapu.

Hallitus – nyt riittää!

 

 .