15.5.2014

9 Gatherings: Siirtolaisuus, taide ja muutos

15.5.2014

Missä tilassa kansalaiset ja ulkomaalaiset, muukalaiset ja kaupunkilaiset voivat kohdata? Miten tuoda näkyviin näkymättömiksi pakotettuja kokemuksia? Miten muuttaa taiteen ja aktivismin keinoin maahanmuuttopolitiikkaa? Tule kuuntelemaan alustuksia ja keskustelemaan näistä kysymyksistä kanssamme Caisan galleriaan perjantaina 23.5. klo 14-18. Tapahtuma on osa taidetta ja siirtolaisuusaktivismia yhdistävää 9 Gatherings -hanketta.

Kello 14-16 kuullaan puheenvuoroja siirtolaisuudesta ja yhteiskunnallisesta taiteesta. Eri toimijat, kuten Trampoline House Kööpenhaminasta ja Vapaa liikkuvuus -verkosto esittelevät toimintaansa. Kello 16-18 jakaudutaan työryhmiin, joissa keskustellaan ja ideoidaan yhteisiä toimintamuotoja muun muassa seuraavien teemojen alla: tila, dokumentaatio ja muutos.

Monet paperittomat, turvapaikanhakijat ja romanisiirtolaiset elävät nyky-Suomessa tilapäisessä asemassa, josta on tullut pysyvä. Virallisen jäsenyyden puute erottaa perustavista oikeuksista ja osallistumismahdollisuuksista. Näiden eristämisen muotojen ja rajojen rikkomiseksi haluamme luoda uutta kulttuuria, jossa siirtolaiset ja kansalaiset organisoituvat yhdessä.

Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita taiteilijat, kirjailijat ja muut kulttuurialan ammattilaiset tai opiskelijat, eri kansalaisjärjestöjen edustajat, pedagogit, toimittajat sekä kaikki, jotka haluavat parantaa siirtolaisten oikeuksia.

Toivomme hedelmällistä keskustelua ja uusia kontakteja ihmisille sekä osallistujia ja yhteistyökumppaneita yhteiseen tulevaan toimintaan. Tarjolla on virvokkeita ja herkkuja ympäri maailmaa.

Tervetuloa osallistumaan!

9 Gatherings -hanke kehittää uutta yhteistyötä kulttuurisektorin, oikeudettomassa asemassa elävien siirtolaisten ja siirtolaisten oikeuksia ajavien järjestötoimijoiden kesken. 9 Gatherings on Vapaa liikkuvuus -verkoston, Oikeudet ilman rajoja ry:n ja kirjailija ja -taiteilijayhdistys Kiilan aloittama ja sen päärahoittajana on opetus- ja kulttuuriministeriö. Tapahtuman kielinä on suomi ja englanti.

Johanna Raekallio, taiteellinen koordinaattori, 9 Gatherings
ja Katja Tuominen, projektikoordinaattori, 9 Gatherings
puh. 0402410662, s-posti: [email protected]

http://vapaaliikkuvuus.net/
http://facebook.com/vapaaliikkuvuus
http://kiila.eu/.